Vinul

Principele Radu

Creat la Tohani, premiat cu aur la Madrid.
Principele Radu reprezintă vinul-omagiu al excelenței și tradiției, produs în ediţie limitată, și reflectă tipicitatea de soi a podgoriei Tohani. Primul vin creat Principele Radu este un Merlot 100% produs din "via regală" de 0,7 ha din Tohani și vinificat in cel mai pur stil bordolez. Un vin foarte cizelat , cu puternice senzații de fructe supracoapte și cu o discretă influență a lemnului din baric. Noul vin din portofoliu cu semnătură regală- Principele Radu Chardonnay este vinificat prin aceleași metode ca marile vinuri din regiunea viticolă franceză Burgundy Chabils. Produs într-o ediție limitată, reflectă aromele caracteristice unui Chardonnay Premium : proaspăt, ușor și fructat cu o aromă foarte fină de vanilie.

Gama Cuvée

Gama contine trei vinuri pline de pasiune, emoție și noblețe, transpuse cu măiestrie de oenolog în trei asamblaje perfecte, sub o etichetă-omagiu.
Marile povești de iubire nu se scriu într-o singură nuanță. Dimpotrivă, ele sunt complexe, surprinzătoare, intense. Gama Cuvée este gama dedicată iubirii ce a marcat istoria Tohaniului și a familiei regale a României, atunci când Principele Nicolae s-a căsătorit cu Ioana Doletti în inima podgoriei din Dealu Mare.

Moşia De La Tohani Special Reserve – Copacul Vietii

Via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieții.
Palpitând de forță creatoare, armonizându-se cu ciclurile vii ale naturii, aratându-ne, an de an, ce înseamna nașterea, creșterea, rodul, sensul, via a fost dintotdeauna maestrul necuvântător al oamenilor de la Tohani. I-am dedicat un vin special, pentru care am ales o transpunere artistică a simbolului universal al devenirii și evoluției, într-o compoziție de autor (Ciprian Vrabie – Pomul Vieții).

Princiar

Vinurile gamei Princiar reprezintă cea mai sinceră expresie a soiurilor de struguri din care sunt produse.
Ele aduc în pahare note de voie bună și plăcere, prin aromele fructoase sau florale, prin corpolență sau prin prospețime. Sunt vinuri nobile, născute din iscusința vinificatorilor Cramei Tohani, pentru a recrea farmecul festinurilor de altădată.

Siel

Semnat de Albertus Van Der Merwe, oenolog sud-african ce aduce influențe de lume nouă în piața vinului românesc, Siel este, fără îndoială, un vin cu și despre suflet.
Produs din 7 soiuri de struguri albi, Siel lansează un trend nou în piață: vinuri echilibrate cu arome moderne, ce reflectă stilul de lume nouă al oenologului Albertus Van Der Merwe.
Printre aromele de fructe exotice, pline și rotunde, se afișează discret o floralitate văratică de tei, cu note de gutui și polen. Gust ce amintește de vară, unde soiurile autohtone canalizează traficul aromelor spre o experiență sonzorială plină și intensă.

Flori de Gheata

Flori de Gheață e vinul dulce al frigului, când strugurii sunt culeși la primele înghețuri din vie.
Culoarea este galben-aurie și strălucitoare cu densitate de vin dulce, structurat, iar gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu. În nas este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpă albă, coapte și zemoase. Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aliuri de ananas, migdale și vanilie.

Wine Chocolate

Wine Chocolate este un răsfăt al simțurilor. Oenologul folosește struguri recoltați la supracoacere, iar apoi vinul este înobilat în baricuri de stejar franțuzesc, obținându-se nuanța fină a unui gust unic de ciocolată.
Roșu rubiniu intens și compact, cu o structură splendidă la rotirea în pahar. Olfactiv, degustătorul este întâmpinat de notele de fructe roșii supracoapte sau chiar prezentate în dulceață, unde senzațiile de afumat ies în evidență într-o notă de ciocolată amăruie. Merit al baricurilor folosite cu măiestrie de enolog, senzația de ciocolată se transmite pe palatin, cu duioase note dulci-amărui.