Povestea

Terroir

Tohani este un loc privilegiat, care îndeamnă mintea și sufletul să se deschidă în fața forțelor creatoare ale naturii și omului.

Amplasat în mijlocul regiunii Dealu Mare, Tohani se întinde pe 7 dealuri însorite, binecuvântate de un climat special. Dealurile sunt orientate spre sud-est, primind mângâierile generoase ale soarelui pentru mai mult timp. Astfel, strugurii se bucură de soare 14 zile în plus pe an faţă de alte zone viticole ale ţării. Ajungând mai devreme la maturitate, boabele au la dispoziţie mai mult timp pentru acumulări calitative.

Podgoria Tohani este amplasată pe paralela de 45 de grade, asemenea celebrelor Podgorii Bordeaux. Microclimatul mediteranean, care face posibilă creșterea smochinului și a migdalului, oferă viței de vie condiții de dezvoltare speciale, ceea ce face ca vinurile de Tohani să aibă culoare și arome intense, corpolență și echilibru organoleptic.

Istoria

Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele care atestă existența podgoriei datând din 1773.

A fost, dintotdeauna, un loc cu o putere aparte, care a influențat destine și a schimbat cursul istoriei. Poate cea mai cunoscută poveste a locului este cea a iubirii dintre Principele Nicolae și Ioana Doletti.

La Tohani, Principele Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, se îndrăgosteşte din prima clipă și pentru întreaga viaţă de Ioana Doletti, o femeie deosebit de frumoasă, dar fără obârşie nobilă. Cu toate restricţiile impuse de rang, Principele Nicolae şi Ioana s-au căsătorit în secret pe 28 octombrie 1931, la Biserica şi Primăria din Tohani.

Principele şi-a pierdut drepturile regale, dar Ioana Doletti și moșia de la Tohani au rămas pasiunea lui pâna în ultima clipă.

De atunci, toți cei care au ales să se oprească la Tohani – pentru un timp sau pe viață – au cunoscut și au simțit pasiunea pe care acest loc o inspiră oamenilor.

„Se spune ca vinul are nevoie de timp pentru a deveni si mai bun, principiu aplicabil coerent si pertinent si in ciclul de viata al unei afaceri si, de ce nu, chiar si in evolutia umana.”

Virgil Mândru

Virgil Mândru

Președinte Tohani România

Albertus Van Der Merwe

Oenolog Tohani România

Ion Marin

Maestru Oenolog Tohani România

25% reducere!

Inregistreaza-te acum si primesti un cupon de discount pentru prima comanda

 

Livrare gratuita la comenzile de peste 150 RON