Tohani România lansează Siel, un nou vin alb în portofoliul de creație al producătorului din Dealu Mare. Semnat de Albertus Van Der Merwe, oenolog sud-african ce aduce influențe de lume nouă în piața vinului românesc, Siel este un cupaj nemaiîntâlnit din șapte soiuri albe ce cresc în podgoria de la Tohani: Feteasca Albă, Tămâioasa Românească, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris și Chardonnay.  Găsește-l în shop.

Siel (s. Afrikaans): suflet

Așa începe povestea noului vin alb de la Tohani România, vin creat din struguri românești în cea mai importantă zonă viticolă din România, sub semnătura lui Albertus Van Der Merwe, oenologul sud-african al producătorului din Dealu Mare.

Povestea lui Albertus se suprapune cu cea a vinului Siel, un vin-călătorie, care încununează drumul de o viață al vinificatorului. O viață petrecută prin viile și cramele celor mai renumite podgorii din lume. O călătorie de mii de kilometri, ajunsă la apogeu la Tohani, și care continuă să se scrie într-una dintre cele mai frumoase podgorii din România.

Noul vin al Tohani România este, fără îndoială, un vin cu și despre suflet. Produs din 7 soiuri de struguri albi, Siel lansează un trend nou în piață: vinuri echilibrate cu arome moderne, ce reflectă stilul de lume nouă al oenologului Albertus Van Der Merwe.

Printre aromele de fructe exotice, pline și rotunde, se afișează discret o floralitate văratică de tei, cu note de gutui și polen. Gust ce amintește de vară, unde soiurile autohtone canalizează traficul aromelor spre o experiență sonzorială plină și intensă.

Acesta este Siel. Un vin despre călătoria în căutarea sensului, a sinelui și a sufletului. Este un vin-experiență, clădit pe o poveste universală, poveste care, de această dată, se încheie și reîncepe fericit chiar aici, în România. La Tohani.

…………

Din 1773, Tohaniul a atras oameni pasionați, care au iubit via, au înțeles-o și i-au amplificat forța creatoare. De aici, din inima Dealului Mare, de peste 200 ani, se creează vinuri. De-a lungul timpului, toate vinurile au stat sub semnul pasiunii, măiestriei și al respectului pentru natură, bucurându-se de o apreciere specială în România și de o amplă recunoaștere internațională. Tohani România – Vinuri de creație: www.tohaniromania.com