Oradea. Miercuri, 28 martie. In prima zi adevarata de primavara (asa a sunat declaratia unor localnici!), Tohani Wine Experience a adus cateva premiere la Oradea. Locul de intalnire a fost cochetul Rewine, un wine bar in care se poate lesne verifica formula „pasine + cunoastere + munca = succes”.

Bunul gust specific locului a fost intregit de un public fain, extrem de ascultator, cu care am povestit mai bine de doua ore si jumatate, timp in care am derulat filmulete special pregatite pentru aceasta editie a turneului de prezentari. Despre ce am povestit? Pai sa trecem in revista „subiectele”, intre care am strecurat si doua premiere absolute. Am inceput cu spumantul Dolette, asa pentru pregatirea papilelor, apoi am degustat Siel 2017 (cupajul alb de sapte soiuri semnat de Albertus Van der Merwe, enologul sud-african al Tohani Romania), dupa care am facut cunostinta la prima infatisare in pahare cu elegantul Cuvee Nicolae alb 2017 (care si-a pastrat aceiasi parteneri de cupaj: Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc, Riesling Italian si Feteasca Alba). Am continuat cu alta premiera, Cuvee Dolette 2017, acelasi roze delicios din Busuioaca, Pinot Noir si Shiraz.

Apogeum  – Feteasca Neagra 2014 a stat cuminte in decantoare vreme de o ora si 45 de minute, apoi a fost savurat pe indelete. Arum, cupajul de Tamaioasa Romaneasca 1973/1985/2010, a fost un desert in sine si a incheiat degustarea, dar nu si seara de la Rewine, pentru ca au urmat minute bune de discutii. Traditionalul concurs s-a consumat cu tragerea la sorti a doi norocosi, un el si o ea, dupa obiceiul casei. Am avut in public si doi oaspeti de peste hotare, doi oameni de afaceri din India stabiliti de multi ani in Belgia (ce mica e lumea!), care au descoperit Feteasca Neagra, de care am impresia ca s-au cam indragostit, altfel nu-mi explic semnele insistente cu degetul mare in sus.

A fost o seara absolut agreabila, totul s-a petrecut ca la carte si aceasta gratie echipei Rewine, care are un lot de nationala. Gabi, Ovi, multumesc! Maine luam calea Aradului si ajungem cu acelasi „repertoriu” in dormitorul bunicii, pentru cine stie despre ce este vorba. Pentru ceilalti, revenim cu amanunte.

Dan Bundur

25% reducere!

Inregistreaza-te acum si primesti un cupon de discount pentru prima comanda

Livrare gratuita la comenzile de peste 150 RON Promotiile nu se cumuleaza!