Politica de Retur

POLITICA DE RETUR

 

Atunci când plasați o comandă de pe Shopul Tohani România, să verificați cu maximă atenție produsul,  caracteristicile acestuia, stocul disponibil precum și cantitatea dorită.

 

Dacă ești nemulțumit de produsele cumpărate de pe www.tohaniromania.com/shop și vrei să renunți la cumpărare și implicit să primești banii înapoi, poți să aplici pentru procedura de retur a produselor în max 10 zile lucrătoare, conform dispozițiilor Ordonanței de Guvern nr 130/2000, privind protecția consumatorilor la incheierea și executarea contractelor la distanță. Procedurile de retur ale oricărui produs achiziționat se pot face doar în scris pe adresa de e-mail sales@domeniiletohani.com.

 

Dreptul de retur în 10 zile lucrătoare se adresează doar clienților care au achiziționat produse online de pe site-ul www.tohaniromania.com/shop.

 

Clientul are dreptul de a renunța unilateral la contractul la distanță, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea unui motiv.

 

Conform Ordonanței nr 130/2000, consumatorul este răspunzător de achitarea cheltuielilor aferente returnării produselor către comerciant.

 

Dreptul la renunțare la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.

 

Rambursarea sumelor se face în cel mult 30 zile de la data denunțării contractului de către consumator.

 

Excepții de la dreptul de renunțare la cumpărare

 

Sunt exceptate de la dreptul de renunțare la cumpărare

 • furnizarea de vinuri personalizate, în mod clar, conform specificațiilor primite;
 • furnizarea de vinuri sigilate care au fost desigilitate de consumator;
 • furnizarea de vinuri al căror preț a fost convenit în momentul comenzii, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care profesionistul nu le poate controla;
 • depozitarea necorespunzătoare a vinurilor de către consumator.*

 

*Condițiile minime ale spațiului de depozitare astfel încât vinul achiziționat să își păstreze proprietățile inițiale sunt:

 • să permită o întreținere și igienizare adecvată
 • să prevină accesul și înmulțirea dăunătorilor
 • să prevină contaminarea vinurilor cu mirosuri neplăcute și substanțe care le-ar modifica calitățile organoleptice
 • să asigure un mediu care să prevină multiplicarea bacteriilor acetice, a mucegaiurilor, controlul temperaturilor și umidității
 • depozitarea vinurilor îmbuteliate se face în spații închise, uscate, unde este asigurată o temperatură controlată de max 20° C (ideal este să se păstreze vinul la temperaturi de 5-15° C)
 • umiditatea relativă a aerului trebuie să aibă valori cuprinse între 60 – 80%.
 • spațiile de depozitare trebuie să fie cât mai întunecate, lipsite de lumină.

 

Pentru orice detalii sau neclarități privind returnarea produselor vă rugăm sa ne contactați pe e-mail la sales@domeniiletohani.com