Weekend-ul trecut s-a consumat a XXI-a editie a GoodWine. Nu am gresit rezumand toata experienta la weekend, pentru ca vineri, prima zi de targ, a fost si de aceasta data doar o intalnire de familie a producatorilor prezenti plus „suspectii” de serviciu.

Sambata, in schimb, am avut cea mai densa experienta in materie de comunicare despre vin. Mai exact intre orele 13:00 si 18:00 a fost o veritabila maree de fani, curiosi sa deguste si sa afle amanunte despre noutatile propuse. Au fost momente unice, in care pur si simplu eram inconjurat de curiosi, cam zece-cincisprezece in medie deodata, fiecare cu solicitarea lui. Vorbeam in romana la stanga, in engleza la dreapta, ba chiar si in limba lui Voltaire, ceva mai „subtire” totusi, dar mi-a iesit. Stresul a activat instantaneu bagajul de cuvinte acumulate in cei unspezece ani de franceza pe care i-am facut din clasa a II-a pana la sfarsitul liceului. Pacat ca nu am avut ocazia sa mai exersez. Dar sa revenim la mareea de fani.

Nu eram chiar singur la GoodWine, dar toti colegii mei erau prinsi cu lansarea zilei, programata la 15:15 si era un du-te, vino in vecinatate, ca pe Calea Victoriei in zilele de glorie. La ora anuntata s-a produs ceea ce era pregatit din timp, un flash-mob dansant, pus pe o muzica ce te obliga sa participi.

Agitatia a atras si mai tare atentia, a fost ca la un concurs de ridicare a greutatii, cand tocmai bati recordul si esti cu gantera sus, ti se mai agata niste greutati suplimentare :). Toti doreau sa deguste licoarea care tocmai se lansase, Flori de Gheata, un vin de desert din Tamaioasa Romaneasca din recolta 2015, cu 10% grade alcool, 220 g/l zahar rezidual sustinute de o aciditate totala de 7,5 g/l. Bun rau! Bucuria doamnelor si placerea nevinovata a domnilor care au jurat credinta vinurilor rosii si seci. Au venit valuri, valuri descoperind la fata locului celelalte vinuri cu care Tohani Romania s-a prezentat la GoodWine: Siel 2017 (deja celebrul cupaj sec din sapte soiuri albe semnat de vinificatorul sud-african Albertus Van der Merwe), Mosia de la Tohani – Special Reserve roze 2017 (cupaj demisec din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon), Cuvee Nicolae rosu 2015 (un superdeclarativ cupaj de Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Pinot Noir) si bineinteles Apogeum – Feteasca Neagra 2014, aflat la prima infatisare in paharele publicului.

Fiecare vin a starnit emotii pozitive, surprinzatoare pentru cei care le descopereau pentru prima data, confirmari cu zambetul pe buze pentru cei care stiau la ce sa se astepte. Cei mai castigati au fost vizitatorii care au mers pe mana prezentatorului si au acceptat un tur complet de portofoliu, desi initial venisera chititi pe un anumit vin. Poze, muzica, interviuri, „vreau si eu!”, „ne spuneti si noua!”, „mai vrem un pic!” etc.

Duminica a parut o zi de targ linistita pe langa tumultoasa experienta de sambata, desi cred ca a fost o zi buna din punct de vedere al numarului de vizitatori. Luni am stat cu ochii in tavan si pe cateva filme. Pentru GoodWine-ul din toamna o sa incep din septembrie antrenamente speciale. J Pana atunci, fiti atenti la surprizele pe care Tohani Romania vi le-a pregatit pentru lunile urmatoare. O sa va placa!

Bucurati-va de vinuri care va merita!

Dan Bundur, image & events manager Tohani Romania