La Buzau intalnirile sunt tot timpul speciale, cel putin pentru mine. Asa a fost si de aceasta data: amici, fosti colegi de liceu, cunoscuti, cu totii fani vin. Si unde mai pui ca Norma, acest wine bar deschis la final de 2017, se gaseste exact pe bulevardul pe care „am sapat transee” in anii de liceu. 🙂 Locul arata minunat si are deja un public fidel, selectat in ani de prezentari de vinuri la Ballerina Wine&Spirits.

Seara a avut o nota aparte si pentru ca istoria uneste subtil Buzaul de Tohani: in perioada interbelica proprietar al unei parti din podgoria Tohani a fost Iorgu Dumitrescu, un mosier buzoian, tatal Ioanei Dumitrescu Doletti, cea care avea sa-i devina sotie Principelui Nicolae (fratele Regelui Carol al II-lea), in cadrul unei ceremonii secrete care a avut loc chiar la … Tohani. Idila celor doi este povestea de dragoste care a inspirat cateva colectii din vinurile de astazi ale Tohani Romania. Bineinteles ca am depanat asistentei esenta acestei istorii tumultoase si ne-am bucurat pe rand de toate cele sase vinuri alese pentru aceasta extensie a turneului Tohani Wine Experience.

A fost o cina gourmet cu miniportii, asa cum cei de la  Norma si-au obisnuit clientii. Iata care au fost asocierile: Spumant Dolette – roze, brut, Busuioacă de Bohotin, produs și îmbuteliat la Valdobbiadene, Italia + crevete tras in sos picant; Siel 2017 – alb, sec, cupaj Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Riesling, Fetească Regală, Pinot Gris, Chardonnay, DOC CMD Dealu Mare + icre de hering; Valahorum 2015 – alb, sec, cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc și Tămâioasă Românească, DOC CMD Dealu Mare + crostini cu somon; Cuvee Dolette 2016 – roze, sec, cupaj de Busuioacă, Pinot Noir, Shiraz, DOC CMD Dealu Mare + tortellini cu ricotta și spanac; Principele Radu 2013 – sec, Merlot, DOC CMD Dealu Mare, serie limitată 5.000 sticle + căprioară cu sos vânătoresc; Arum – dulce, Tămâioasă Românească, cupaj vinotecă 1973-1985-2010, serie limitată 2.000 sticle + mini tarte cu caramel sărat.

Multumim Norma, multumim Vali! Pe data viitoare, cu mare placere!

Dan Bundur

25% reducere!

Inregistreaza-te acum si primesti un cupon de discount pentru prima comanda

Livrare gratuita la comenzile de peste 150 RON Promotiile nu se cumuleaza!