Gama Cuvee

Marile povești de iubire nu se scriu într-o singură nuanță. Dimpotrivă, ele sunt complexe, surprinzătoare, intense.

Gama Cuvée este gama dedicată iubirii ce a marcat istoria Tohaniului și a familiei regale a României, atunci când Principele Nicolae s-a căsătorit cu Ioana Doletti în inima podgoriei din Dealu Mare. Sunt trei vinuri pline de pasiune, emoție și noblețe, transpuse cu măiestrie de oenolog în trei asamblaje perfecte, sub o etichetă-omagiu.

Cuvée Nicolae – rosu, sec
Acest vin elegant de un roşu intens, ca flacăra iubirii dintre Prinţul Nicolae de România şi Ioana Doletti, a fost creat prin îngemănarea a trei soiuri binecuvântate: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră si Pinot Noir. Vinificat cu atenţie şi pasiune în cantitate limitată, acest Cuvée se distinge prin caracterul său luminos şi expresiv, de o tandră nobleţe.

Cuvée Dolette – rosé, sec
Un vin frumos şi curat, ca iubirea de demult, de la Tohani, pe care continuăm să o celebrăm prin acest Cuvée din soiuri de Busuioacă, Pinot Noir si Shiraz, pasional şi complex, cu gust de voie bună şi arome de altădată.

Cuvée Nicolae – alb, sec
În memoria Prinţului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenţei regale, am creat acest vin expresiv, impetuos şi rar ca o declaraţie de dragoste. În buchetul unic al celor mai renumite soiuri de struguri albi ce cresc la Tohani – Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Riesling şi Fetească Albă – îndrăgostiţii de vin bun vor descoperi un Cuvée pătimaş, ca mariajul dintre două lumi: cea nouă, care-i defineşte caracterul, şi cea veche, de la care şi-a tras, cu nobleţe şi savoare, moştenirea.

cuvees