Arad. Joi, 29 martie. Descinderea in Clubul Degustatorilor de Vin Neautorizati (CDViN) s-a intamplat intr-o zi mare. Tocmai se refacuse covorul asfaltic pe Bulevardul Vasile Milea, acolo unde se afla clubul si nu cred ca este deloc intamplator acest lucru! :). Vremea putea fi ceva mai vesela, dar picaturile de ploaie care au cazut, nu au facut decat sa-i adune mai repede pe cei care facusera rezervare pentru Tohani Wine Experience,iar pe mine sa nu renunt la palarie, care cred ca incepe sa devina un fel de talisman.

Cand am ajuns in club vinurile albe si roze-ul erau la rece, setup-ul pentru servire era configurat pe toate mesele, gustarile erau si ele pregatite de interactiune, LCD-ul din dotare era la locul lui asteptand comanda „play!” pentru a derula filmuletele. Am zis sa fac si eu ceva, asa ca am decantat cateva sticle de Apogeum – Feteasca Neagra 2014cu treizeci de minute inaintea orei la care era anuntata intalnirea si am asteptat sa se umple casa, povestind diverse in timp ce ne restartam papilele cu ajutorul spumantului Dolette.

A fost „full house” cum se spune si am inceput cu un clip, privindu-l in actiune pe Albertus Van der Merwe(enologul sud-african al Tohani Romania) prezentand creatia sa din toamna trecuta: Siel 2017. Intre timp cupajul de sapte soiuri albe a fost degustat in premiera si de gazde, si de invitati. Am urmarit pentru o clipa reactiile la primul nas si prima gura de Siel ale „neautorizatilor”, apoi am inceput sa le povestesc despre vin. Dupa obiceiul locului prezentarea e live pe Facebook, asa ca aveam o camera de smartphone care imi urmarea spusele, alte doua aparate de fotografiat care clipeau sacadat si, evident, pe toti cei prezenti dornici sa afle amanunte despre licoarea de lume noua. Ma simteam foarte urmarit si nu era deloc rau, mai ales ca la cele pomenite mai putem adauga aproximativ 800 de celebritati care troneaza pe peretii „dormitorului bunicii”cu autografe cu tot! O colectie impresionanta care are in spate tot atatea povesti de rostit, despre cum a fost obtinut fiecare autograf, istorisiri pe care poate le vom vedea adunate intr-o carte. Ce zici Dan Coclici? Macar un serial servit episod cu episod pe youtube, prilej de asociere cu un vin!

Au urmat in tandem film-explicatii Cuvee Nicolae alb 2017, Cuvee Dolette 2017, Apogeum – Feteasca Neagra 2014 si Arum, vinuri despre care am povestit pe scurt aici!  Fisele de evaluare a clipei de satisfactie (pe care participantii la degustare au dat note vinurilor – vezi foto dreapta jos!) au fost completate si predate prezentatorului, iar tragerea la sorti a stabilit supernorocosul serii, care a plecat acasa cu un Cuvee Nicolae rosu 2015! Ceilalti au fost doar norocosi, pentru ca au descoperit in premiera cateva vinuri faine. Cu o parte dintre ei am facut si fotografia de grup, asa pentru placute aduceri aminte.

Adina, Dan, Vali, multumim! Si sper sa ne revedem la toamna in podgorie la cea de a doua editie a Mouve – Tohani Wine Experience!Pana atunci, voi toti, bucurati-va de vinuri care va merita!

Dan Bundur