Poveste

Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele care atestă existența podgoriei datând din 1773. Există doua repere care definesc brandul Tohani, identitatea noastră, ca producator cu istorie, tradiţie, calitate si respect pentru pasiunea de a face vin bun:

O poveste                                     Un loc

Povestea
Principele Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, se îndrăgosteşte din prima clipă pentru întreaga viaţă de Ioana Doletti, o femeie deosebit de frumoasă dar fără obârşie nobilă. Cu toate restricţiile impuse de rang, Principele Nicolae şi Ioana s-au căsătorit în secret pe 28 octombrie 1931, la Biserica şi Primăria din Tohani.
Principele şi-a pierdut drepturile regale, dar Ioana Dolette si moşia de la Tohani au rămas pasiunea lui pâna in ultima clipa.

Locul (Moşia):
Arată valori cu care identificăm si caracterul vinului pe care-l producem: traditie, moştenire, datorie sufleteasca transpusă in dedicaţia cu care noi facem vinul aici.

“Acum “ ca şi “atunci”
Vinul obtinuţ de pe unul dintre cele mai roditoare pământuri ale viilor româneşti reprezintă pentru Tohani continuarea neintreruptă a promisiunii de excelenţă pe care am făcut-o generaţiilor viitoare.