Lansare Principele Radu

De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștință societății excelența în toate domeniile.”(Extras din Scrisoarea trimisă cu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României)

Lansarea vinului s-a organizat in prezenta Altetei Sale Principele Radu al Romaniei, in sala Diplomat a hotelului Athenee Palace Hilton, un loc cu o semnificatie aparte pentru casa regala, aici regele Mihai I aniversand nunta de diamant, singura aniversare de acest gen petrecuta in Romania.
Ne-am bucurat si de prezenta Altetei Sale Imperiale si Regale Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria.
Intr-un cadru festiv, cu un dress-code inalt, Altetei Sale Regala Principele Radu i-a fost donata de catre Tohani o suprafata de vie de 0,7ha, dupa care a urmat o scurta cuvantare, din care retinem cateva idei.
S-a facut o paralela cu Romanee-Conti, care de pe o suprafata tot de dimensiuni reduse, da lumii cele mai scumpe vinuri,
Casa Regala are in prezent doar 70 de furnizori “regali”, asigurandu-si o parte importanta a consumului de alimente din surse proprii.

“De la turnarea în pahar ne putem da seama de consistența acestui vin. O culoare tipicăunui Merlot de mare clasă. Rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de lumină. Extractiv.În nas dezvoltăarome tipice soiului. Se deschide cu nuanțe de fructe dulci și catifelate ca cireșele negre și mure coapte, coacăze negre alături de un trandafir tomnatic. Senzații de frunzăde tabac, piele tăbăcită, lemn dulce. Pământos.

Con de brad și lemn de cireș. Urme de trufe negre de primăvară. Ciocolată amăruie alături de o vișină supra coaptă confiată. In gura este catifelat, suculent și elegant. Alcoolul de 14% îi conferă o dulceață delicată. Afine scoase din afinată, scorțișoară și cuișoare, tabac și piele tăbăcită pe lângă un mon cheri și praf de cacao. Intens și extractiv, complex dar delicat cu un post gust prelung.De degustat acum și peste mulți ani, potențialul de învechire fiind foarte bun. Acesta este Merlot-Principele Radu. De la Tohani.
Vinul este distins cu medalia de argint la Concursul Mondial de la
Bruxelles -(Merlot Anul I -2010 -editie limitata -5000 sticle)”.