Gama Cuvee

Gama Cuvee, de la Moșia de la Tohani, întruchipează dragostea ce a marcat familia regală a României interbelice, atunci când Principele Nicolae se căsătorește cu Ioana Doletti în inima podgoriei din Dealu Mare, la Tohani. Meșteșugul și arta vinului, sunt transpuse cu măiestrie de enolog în trei asamblaje perfecte, din soiuri ce caracterizează zona Tohanilor, cu arome elegante și decise.

Soarele și chipul celor doi îndrăgostiți, au lăsat o amprentă eternal în sufletele locuitorilor din Tohani. Noi, le-am redat în etichetă, marturie vie a unei istorii românești.

Cuvee Nicolae, rosu, sec,
Acest vin elegant de un roşu intens, ca flacăra iubirii dintre Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette, s-a născut la Tohani prin îngemănarea a trei soiuri binecuvântate :
Fetească Neagră, Pinot Noir si Merlot – reunind în structura sa armonioasă caracterul fructos de Lume Nouă şi moştenirea străveche a zonei Dealu Mare din care provine. Vinificat cu atenţie şi pasiune în cantitate limitată, acest Cuvee   se   distinge,   alături   de meniurile alese lângă care este servit,   ca un vis luminos şi expresiv, de o tandră nobleţe.

Cuvee Dolette, rose, sec
Un vin frumos şi curat ca povestea marii iubiri dintre o fată din popor şi un vlăstar regal, aşa cum s-a întâmplat ea demult, la Tohani, între Prinţul Nicolae de România şi Ioana Dolette. Din dragostea lor seducătoare s-a născut acest Cuvee din soiuri de Busuioacă, pasional şi complex, cu gust de voie bună şi arome de altădată!

Cuvee Nicolae, alb, sec
În memoria Prinţului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenţei regale, am creat acest vin expresiv, impetuos şi rar ca o declaraţie de dragoste. Am ascuns într-însul buchetul unic al celor mai renumiţi struguri albi ce cresc l a Tohani – Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Riesling şi Fetească Albă – oferind îndrăgostiţilor de vin bun un Cuvee pătimaş, ca mariajul dintre două lumi: cea Nouă, care-i defineşte caracterul şi cea Veche, de la care şi-a tras, cu nobleţe şi savoare moştenirea.

cuvees